Dependenta

de...

alcol

Tips&tricks
pentru a scapa de adictii

Avem raspunsuri pentru intrebarile tale.

Dependența este o boală cronică caracterizată de căutarea și folosire obsesiva a drogului, chiar dacă are consecințe.  Decizia inițială de a consuma droguri sau alcool este voluntară pentru majoritatea oamenilor, dar folosirea repetată duce la modificări în creier care pun la  încercare autocontrolul și dorința irezistibila de a consuma. De obicei, persoanele cu dependente  se afla in starea de negare si nu sunt dispuse sa renunte. Nu realizeaza ca au dezvoltat dependenta si ii acuza pe cei din jur pentru problemele aparute in urma consumului. Din pacate, dependenta nu afecteaza doar consumatorul, ci si familia si prietenii acestuia. Depistarea din timp a semnelor dependentei este decisiva in vederea impiedicarii agravarii tulburarii. Majoritatea consumatorilor de droguri  in exces nu sunt depistati si prin urmare raman netratati. Persoanele dependente trebuie sa consume din ce in ce mai frecvent si in cantitati mai mari pentru a ajunge la efectul dorit.

Calea catre libertatea interioara.

Intrebari frecvente

Se poate sa afle cineva de problemele pe care le discut la terapie?

Categoric NU, pentru ca aceste informatii sunt strict confidentiale. Iar testele sau alte lucrari de genul acesta se realizaza sub anonimat

Cum pot să mă asigur că aleg un specialist potrivit pentru nevoile mele și că voi primi servicii de calitate?

In primul rand ar trebui sa gasesti un pshiholog specializat pe situatiile tale. Iar apoi te poti uita la la experienta pe care a avut-o si studiile prin care a trecut.

Cum pot fi sigur că confidențialitatea informațiilor mele personale va fi protejată?

Printr-un contract care se semneaza intre cele 2 parti.

Cum pot depăși judecata socială asociată căutării ajutorului psihologic?

Pentru a depăși judecata socială asociată căutării ajutorului psihologic, este important să îți amintești că îngrijirea mentală este la fel de importantă ca și cea fizică. Focalizează-te pe propria bunăstare și ignoră prejudecățile altora, căci prioritizarea sănătății tale emoționale este o dovadă de curaj și putere interioară.În plus, construiește-ți un cerc de încredere format din prieteni, familie sau profesioniști care susțin căutarea ajutorului psihologic. Aceștia îți pot oferi sprijin și înțelegere în momentele dificile și te pot ajuta să treci peste teama de judecată socială. Amintește-ți că nu ești singur și că merită să îți acorzi atenția necesară pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate mentală.

Want to learn how to build websites like this?
Learn from award winning designers in live online classes. Each class is limited to 15 students. Save you're spot below!
Save my spot